Vindenergi til opvarmning

Få en Elpatron i dit Oliefyr /Gasfyr Som starter når der er overskud af vindenergi det vil spare på resurserne

Vi Strækker os længere.........

Nu vil Norge også varme op med overskudsstrøm

Fuldstændig som i Danmark er der nu også norske bestræbelser på at anvende overskuds-el til opvarmning. I Norge er det bare vandkraft.

Af Birgitte Marfelt,  onsdag 11. nov 2009 kl. 13:12

Mens Danmark anvender overskydende strøm fra vindkraft til opvarmning, så vil nordmændene nu anvende overskudsstrømmen fra vandkraft til opvarmning.

Det har ellers hidtil været tabu, fordi vandkraft opfattes som alt for værdifuld til at blive brugt til opvarmning.

Men ifølge Teknisk Ukeblad foreslår Statsnetts administrerende direktør, Auke Lunt, at Norge, frem for biobrændsel bør varme op med overskydende vandkraft.

Statnetts prognose forudser et norsk energioverskud på mellem 7 og 13 TWh i 2025, hvor Sverige efter alt at dømme også har masser af el.

»Norge har nu næsten balance i elnettet i et normalår. Energieffektivisering og udenlandsk finansiering af vedvarende energi kan resultere i et betydeligt eloverskud,« siger Auke Lunt til Teknisk Ukeblad.

Han mener, at øget energiproduktion i praksis vil gå til øget forbrug og begrænset eksport, fordi investeringer i vedvarende energi i for eksempel Danmark mindsker vores behov for at importere norsk vandkraft.

Norges olie- og energiminister Terje Riis-Johansen bryder sig imidlertid ikke om tanken om, at el i en overskudssituation kommer til at fortrænge biobrændsel.

Han foretrækker, at flis, rødder og affald bliver brugt til opvarmning og tror, at elektrificering af bilparken, offshoresektoren og ny industri fremover vil få brug for den værdifulde vandkraft.

Vi tænker på fremtid og miljøet

| Svar

Nyeste kommentarer

18.11 | 09:30

Tak for god service ,ved besøg d. 16-09-22. HAR DESVÆRRE MISTET MIN FAKTURA.NR18659. Beder venligst om en kopi.
Annalise Thøgersen. Hyttesvinget 25. Vallens

24.10 | 04:42

ja det kan man

23.10 | 17:49

Panasonic luft t luft 150 m2 pris og tid
Kan man komponere gas og luft sammen så man køre med begge.

12.10 | 03:50

hej karsten ja det gør jeg ring tilmig 40548368